dobra strona internetowa, czyli jaka?

Pozostałe tematy, ciekawostki, rozmaitości. Miszmasz dla każdego, dołącz do nas!
Awatar użytkownika
Tymon-75

dobra strona internetowa, czyli jaka?

Post autor: Tymon-75 »

Macie może jakieś porady dotyczące tworzenia dobrych stron internetowych? Pracuję w branży IT i chciałbym stworzyć stronę, która będzie wyglądać profesjonalnie i będzie łatwa w użyciu. Wiem, że responsive web design jest kluczem do sukcesu, ale nie wiem, jak to zrobić. Może ktoś z was ma nieco większe doświadczenie.
Czy ktoś może mi pomóc? Jestem otwarty na wszelkie sugestie i porady. ;)
dienaa

Re: dobra strona internetowa, czyli jaka?

Post autor: dienaa »

Jestem zdania, że u każdego naprawdę warto jest coś powiedzieć odnośnie własnego doświadczenia z tak zwanymi mediami. I ja sobie to odpowiednio sprawdzam, zgodnie z czym naprawdę mam dość problemów, ale mam nadzieję, że będziemy zgodni. Dla mnie na przykład telefon stacjonarny abonament najtaniej - to sensowna fraza w wyszukiwaniu.
BogusiaK

Post autor: BogusiaK »

Ostatnio zastanawiałam się nad tym, jakie cechy powinna mieć dobra strona internetowa. Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat i dowiedzieć się, co według was sprawia, że strona jest atrakcyjna i użyteczna. Widziałam wiele stron i każda ma coś fajnego. Np. ta https://kosmetolog.sklep.pl/ ma spoko szablon, ale nie wiem, czy pasuje do każdej branży. Moim zdaniem, dobra strona internetowa powinna być responsywna, czyli dostosowana do różnych urządzeń, takich jak komputery, smartfony czy tablety. Czysty i czytelny design, estetyczne zdjęcia oraz przejrzysty układ pomagają w łatwym odbiorze treści. Szybkość ładowania jest również kluczowa - nikt nie lubi długiego oczekiwania na załadowanie się strony. Ważna jest także łatwa nawigacja, aby użytkownicy mieli łatwy dostęp do potrzebnych informacji. Treść jest kluczowa - dobra strona powinna dostarczać wartościowych informacji i mieć unikalne treści, które przyciągają użytkowników. Kontaktowe dane firmy i formularze kontaktowe ułatwiają komunikację z właścicielem strony. Grafiki, wideo czy animacje mogą wzbogacić treść strony i uczynić ją bardziej atrakcyjną, o ile są odpowiednio dobrane i nie przytłaczają treści. I tu też jest problem, bo ponoć często spowalniają stronę. Czekam na wasze komentarze i opinie na temat tego, co według was czyni dobrą stronę internetową. Może macie jakieś ulubione przykłady stron, które uważacie za wzór? Dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami. Nie pytam bezinteresownie, bo wkrótce planuję założyć stronę dla mojego biznesu, a kompletnie się na tym nie znam.
Bartosz42

Post autor: Bartosz42 »

Cześć, Szukam dobrej strony internetowej dotyczącej systemów kontroli dostępu, z myślą o Słomnikach https://akon.pl/kontrola-dostepu/slomniki/ . Czy możecie polecić jakieś wartościowe źródło informacji na temat tego rodzaju rozwiązań? Interesują mnie przede wszystkim opinie użytkowników oraz specjalistyczne porady dotyczące wyboru i instalacji systemów kontroli dostępu.
ODPOWIEDZ